[E36] 328i MI Limousine od WhuCrew
Hej! Zależy o co pytasz? O tarcze z klockami ? Na razie powiem Ci ,że jestm na etapie docierania więc nie hamowałem gwałtownie jeszcze. . Ale trudno to będzie porównać ponieważ wiem ,że e46 ma znacznie silniejsze serwo niż e36.. Musiałbyś Piotrek pytać kogoś kto ma taki zestaw w e46..co powiesz o tych hamulcach?? Zadowolony jesteś?
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
-
- Zaawansowany forumowicz
klocki zastanawiałem się żeby wziąść od PRIMO ale ostatecznie od tego pomysłu uciekłem bo moje klocki jeszcze mają trochę mięsa. Niestety jakieś dwa tygodnie jadąc na podlasie do rodziców doszło do kilku awaryjnych hamowań podczas których bicie za każdym razem było coraz mocniejsze. Dlatego zastanawiam sie co nowego kupić. Opinie na temat mikody są różne a jakoś ostatnio jestem za wspieraniem polskich firm stą dylematwhucrew pisze:Hej! Zależy o co pytasz? O tarcze z klockami ?
Rozumie Cię doskonale bo ja też uważam ,że warto i powinniśmy to robić wszyscy..szczepciu pisze:wspieraniem polskich firm stą dylemat
Tu mogę się wypowiedzieć bo praktycznie od początku posiadania czarnej miałem zamontowana Mikody GT na klockach Meyle. I na swapa hamulców wybrałem znowu Mikody GT.. czy muszę coś więcej dodawać ?szczepciu pisze:Opinie na temat mikody są różne
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Ja na nich zrobiłem ok 60 tys. Hamują dobrze, zużywają się powoli i praktycznie nie rdzewieją.. Ja polecam .KOWAL pisze:zobaczymy po jakims przebiegu jak sie beda sprawowac
Hej Ludziska
Ostatnio zaniedbuję trochę temat.. wybaczcie ale czynnikiem głównym jest czas
Ale nie jest tak ,że nic się nie dzieje..
Więc:
Autko miało przegląd który przeszło śpiewająco . Wadliwa było tylko takie coś metalowe z gumą w środku więc od razu wymieniłem oba te cosie na odpowiedniki z meyle
Wpadł mi w ręce zbiornik na płyn spryskiwaczy 5l co jest znakiem ,że podświadomie myślę o spryskach na lampki
W komorze silnika był jeszcze ostatni element który wizualnie mnie niepokoił :
Z rzeczy które udało się jeszcze zrobić to nie wiem czy pamiętacie to ustrojstwo ??
Teraz w aucie wygląda tak:
A działa tak ( wybaczcie ale na filmie słabo widać ale obiecuję zrobić lepszy jak class będzie już na klapie ):
https://www.youtube.com/watch?v=S_-6FTOlvgg
Jest to moduł ABL (Active Brake Lights ) który się uruchamia podczas awaryjnego hamowania powodując ''miganie'' światłami stop-u. Fajna sprawa do silniejszych hamulców
A teraz coś co wiem ,że wielu z Was może się nie spodobać.. Dawno temu już o tym stekałem i w końcu udało się je dostać
Jak widać wszedłem w posiadanie ori Yellow Hella ( a właściwie yellow French ) można powiedzieć ,że są w bdb stanie, mało wypiaskowane , wszystkie mocowania całe..
Długo nie czekałem i po ich umyciu wpadły na pokład:
Nie jest to opcja finalna ponieważ koniecznie muszą wpaść jeszcze przesłony w światła mijania ( które już się robią ).
Oprócz tego wpadło jeszcze wiele innych gratów które czekają na realizację ( a z niektórymi to nie wiem co zrobić ) ale o tym następnym razem Pozdro
Ostatnio zaniedbuję trochę temat.. wybaczcie ale czynnikiem głównym jest czas
Ale nie jest tak ,że nic się nie dzieje..
Więc:
Autko miało przegląd który przeszło śpiewająco . Wadliwa było tylko takie coś metalowe z gumą w środku więc od razu wymieniłem oba te cosie na odpowiedniki z meyle
Wpadł mi w ręce zbiornik na płyn spryskiwaczy 5l co jest znakiem ,że podświadomie myślę o spryskach na lampki
W komorze silnika był jeszcze ostatni element który wizualnie mnie niepokoił :
Z rzeczy które udało się jeszcze zrobić to nie wiem czy pamiętacie to ustrojstwo ??
Teraz w aucie wygląda tak:
A działa tak ( wybaczcie ale na filmie słabo widać ale obiecuję zrobić lepszy jak class będzie już na klapie ):
https://www.youtube.com/watch?v=S_-6FTOlvgg
Jest to moduł ABL (Active Brake Lights ) który się uruchamia podczas awaryjnego hamowania powodując ''miganie'' światłami stop-u. Fajna sprawa do silniejszych hamulców
A teraz coś co wiem ,że wielu z Was może się nie spodobać.. Dawno temu już o tym stekałem i w końcu udało się je dostać
Jak widać wszedłem w posiadanie ori Yellow Hella ( a właściwie yellow French ) można powiedzieć ,że są w bdb stanie, mało wypiaskowane , wszystkie mocowania całe..
Długo nie czekałem i po ich umyciu wpadły na pokład:
Nie jest to opcja finalna ponieważ koniecznie muszą wpaść jeszcze przesłony w światła mijania ( które już się robią ).
Oprócz tego wpadło jeszcze wiele innych gratów które czekają na realizację ( a z niektórymi to nie wiem co zrobić ) ale o tym następnym razem Pozdro
No jestem na etapie rozkminiania: albo lekkie dymki albo pomarańczki.. ?? Ciekaw jestem waszych opinii ?PRIMO pisze:przy tych yellow chyba bym wrzucił ciemniejszy kierunek na przód...
Zostawię je i będę stosował zamiennie z yellowami w zależności od humoru ( przydadzą się na przegląd jak niebiescy mi wezmą dowód )PRIMO pisze:Co robisz ze starymi lampami ??
No bardzo! Od kiedy go mam to na wszystkich światłach i skrzyżowaniach ostro docieram heblePRIMO pisze:Fajny gadżet z tym awaryjnym hamowaniem
No też się o to martwię ale... na razie w mijania włożyłem jakieś żarówki mega ekstara ultra ksenon white i powiem Ci ,że klosz świeci się na lekko żółto a kolor światła jaki pada na jezdnie jest bardzo zbliżony do normalnej żarówki dającej normalne ciepłe światło ...Głodek pisze:Co do Yellow są ekstra ,ale ciekawe kiedy będzie pierwsza kontrola