[E34] Problem z temperaturą
[URL=http://www.fotosik.pl]
-
- Małopiszący
pierw się dowiedz czy masz dwa termostaty czy tylko jeden, zebyś dobry kupił, a co do silnika to ciepło wydzielane podczas jego pracy powinno go rozgrzać do jego temp. pracy. Z uwagi na to, że silniki diesla mają bardzo dużą sprawność, wydzielają mało ciepła i dłuzej się grzeją w porównaniu z benzyną.Misiek_SZO pisze:ta czytalem twoj post i dlatego nie zakladalem nowego tematu tylko sie podlaczylem tu.
jutro wymienie termostat i zobacze co sie dalej bedzie dzialo.
a powiedz mi jezeli termostat dziala poprawnie a webasto jest popsute to silnik dogrzeje sie do 90C czy jest to niemozliwe w zime?
-
- Małopiszący
-
- Małopiszący
grzeje się e30 2.8tu
To ja też się podepnę pod temat ja z kolei mam taki problem że grzeje mi się i to okropnie, wymieniłem wisco bo podobno jak nim ruszysz i się kręci to jest do wymiany było lepiej ale dalej się grzało jeszcze mam chłodnice z 2.0i starą jak świat teraz zmieniłem na używkę z e36 44cm w bdb stanie i to samo nawet gorzej przegoniłem go na trasie wskazówka pokazała 3/4 a jak się zatrzymałem to po 10 min +- na czerwone wskoczyła ;-) jedyna nadzieja to termostat. tak muszę zmienić na większą chłodnicę ale czy aż tak powinien mi się grzać
dalej się grzeje
Miałem zapowietrzony, odpowietrzyłem go lałem tam płynu tak długo aż bomble przestaną lecieć i zakręciłem ten mały korek płynu było tyle ile powinno być i zakręciłem duży no i bajka dogrzewa się długo tak jak powinien do połowy ale trochę miasta lekko w pi... i znów wyskakuje na 3/4 muszę na maksymalnym ogrzewaniu jeździć to wtedy spada ale nie tak szybko, a czy jak wisco się kreci swobodnie na wyłączonym silniku to jest dobrze czy powinno mieć opór.
?
Mam z e36 44 cm czyli jednak wypadało by te z 2.4td włożyć ona ma jakieś 54-56 cm ?
[ Dodano: 12 Sierpień 2010, 23:06 ]
jednak było wisco padniete ledwo dawało teraz jest nowe wentylator z e36 1.8td i wypas ale na wszelki wypadek poszła chłodnica z e30 2.4d i rewelka po dodaniu gazu temperatura delikatnie spada jak znalaz do upalania ale proponuje nie kupować zamienników rozlatują się
[ Dodano: 12 Sierpień 2010, 23:06 ]
jednak było wisco padniete ledwo dawało teraz jest nowe wentylator z e36 1.8td i wypas ale na wszelki wypadek poszła chłodnica z e30 2.4d i rewelka po dodaniu gazu temperatura delikatnie spada jak znalaz do upalania ale proponuje nie kupować zamienników rozlatują się