[E36] Black Coupe by Fatum

Tutaj przedstawiamy galerie byłych autek użytkowników forum BTS
piotr8505
Zaawansowany forumowicz

Post autor: piotr8505 »

Oj tak co do felg masz rację to są RH Zw3
stronka jak ktoś chętny
http://www.abbco.pl/felgi_aluminiowe_RH,ZW3_Tecnic
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

kolega FaTuM tutaj milczy a trochę się już pozmieniało... Mała zapowiedz:
Obrazek
Teraz czekam na szerszy opis zmian i fotorelację :razz:
Obrazek
FaTuM

Post autor: FaTuM »

Jak nawiązałeś to ja skończę ;)

Pierwszy raz stosowałem glinke iiiii . I wiem ,ze daje kozacki efekt . Juz zawsze glineczka bedzie ze mna :mrgreen:

Obrazek

Samochód pomalowany gdzie trzeba było . Został jeszcze dach ,ale nie znam planu i dnia kiedy go malne ;) No i maska jest w stanie ładnym gdyby tylko partacze lakierniki malowali bazą , a nie pylili przed klarem ....

Prosta zasada " zrobisz sam - bedziesz tak dlugo robił aż wyjdzie dobrze " i tego sie trzymam od dziś .

Polerka samochodu do poprawy menzerne musze zamowic ,bo wzialem do próby i naprawde jest zajebista ;)

Narazie przeleciałem tylko G3 i Maguaris UC. Pare swirli z G3 (do dupy ta pasta blahh) ,ale wszystko do ściągnięcia jak przyjdzie Menzerna,bo jednak UC to nie pasta od podstaw tylko do czyszczenia co jakies 4 miesiace lakieru ;) Wiec zdjec z pracy nie dam ,bo jestem nie zadowolony i poprawka musi byc . Niema partactwa !

Tak wiec przyszedł czas na grila :D Atrape i gril

Przyjechał Kaper i pomogł niema to jak dyrygować praktykantem haha nie no we dwóch to jest robota , a samemu to sie ogolic nawet nie idzie dobrze :mrgreen:

Obrazek

a , że dziś nie miałem co robić to round 2 in garage !

Obrazek

no i wszystko ustawione założone wiec ze swoimi kosmetykami czas na myjnie ;)
Dziadzia obok stał i sie patrzał i spytał :

" Co pan w tym wiaderku ma " Powiedziałem ciepłą wode z mydłem ,bo i tak by nie zrozumiał , ze to szampon z Carnauba z Mothersa o naturalnym pH :D

Obrazek

Obrazek

z myjni używam tylko lancy z wodą do płukania i absolutnie nic wiecej !

Umyte wiec po spłukaniu suszenie ręczniczkiem i parę fotek na myjni ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nocny przejazd lanserski po mieście był ,ale nici zimno i późno i nici z wyrywu ,ale czas nie goni nas ...

W domu już dresing na opony i listwy ,ale juz po ciemku wiec bez zdjec ;)

Jutro jade ustawić zbieżność ,bo koła sie rozjechały jak zaba na drodze i kierownica uciekła ....

beda korekty ,bo mały nie dosyt
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

zrob jakies foty w dzien bo bym sobie chcial zobaczyc te "moje" felgi :)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
ManiekCSL
Zaawansowany forumowicz

Post autor: ManiekCSL »

No fatum, ładnie...

I też powoli zaczynam wychodzić z założenia, że jak czegoś nie zrobisz sobie sam to będzie to odwalone byle szybko, byle kasę ściągnąć. Chory świat

Wszystko sobie zrobię przy aucie sam ale blacharki się boję chwycić, bo się na tym nie znam :(

Więc jak wnioskuje nadkola z tyłu sam robiłeś no i jak to zrobiłeś, żeby Ci nie wychodziły bąble :P Jakie podkłady, jaka konserwacja bo to najważniejsze, hmm?
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

ManiekCSL pisze:Więc jak wnioskuje nadkola z tyłu sam robiłeś no i jak to zrobiłeś, żeby Ci nie wychodziły bąble :P Jakie podkłady, jaka konserwacja bo to najważniejsze, hmm?
Pianka do okien i szpachla :mrgreen: (oczywiście żart :wink: )
Ex Krzysiowe felgi wyglądają konkretnie na autku - tego najbardziej brakowało w tej E36... Zakładaj te dekliki i czekamy aż pogoda się poprawi i tankujemy za 50zł i jadymy pojezdzić z godzinkę na około Rybnika z opuszczonymi szybami coś poderwać jakieś małolaty :razz:
Obrazek
FaTuM

Ja sie tak spuszczam ,a wy sadzicie ,ze to cała sesja na jaka mnie stać hola hola pada i pada ,ale jak przestanie na dniach to będzie fotek w dobrej jakości pod dostatkiem ;)

narazie ludzie na chodnikach głowy odwracają wiec jest chyba dobrze ;)

Maniek jesli chodzi o błotniko to tak .

wycinanie , reperaturka wstawiona , szlifowanie na ostro spawów , zaprawa czyli kit z włoknem szklanym , szlifowanie (zalezne jak wyjdzie 2,3 razy powtórzyć) potem zwykły kit i profilujemy pięknie błotnik na kicie przed podkładem P240 żeby rysek nie było i podkładujemy 5:1 podkładem. No i to tyle z zewnatrz z tyłu od srodka wloknem szklanym na palcu przejechałem , potem masa bitumiczna w puszce na te spawy ale przejechałem cały srodek i jak to wyschło to jakis srodek do konserwacji podwozia. Matujemy podkład , odtłuszczamy , baza klar i polerujemy i gotowe ;) Mi to troche zeszło ,bo malowałem go dwa razy lekki błąd ;)

Jak cos zawsze moge pomóc PW

Kaper pod warunkiem ,ze bedą to ciasne 16-nastki to sie zgadzam !
FaTuM

Zbieżność ustawiona dla bezpieczeństwa i z tyłu sprawdzone ;)

Polecam DIA CAR w Radlinie profi podejście do pracy , niema żadnego jeżdżenia samochodem klienta. Ja wjechałem pogadałem jak dźwigali poszedłem do Biedronki :D Wróciłem auto stało na podnośnikach (jak po odejściu) za 25 min. jak kazali. Ok spuszczamy przyszedł klient proszę spojrzeć ,proszę wyjeżdżać . Przód troszke sie rozjechał ustawili laserowo , a tył ciut poprawili . Wzieli 60 zł i moge w końcu powiedzieć , ze pierwszy raz w życiu udało mi sie za coś zapłacić i być zadowolonym w 100% " my nie jezdzimy autem od klienta jak jest taka praca " " proszę spojrzeć " "proszę sie przejechać wrócić i ocenić "

świat sie zmienił po świętach ? zawsze ludzie o nich dobrze gadali...

Tak wiec mam nowy serwis mechaniczny po ostatnich FATALNYCH przygodach z serwisem w Gorzycach .

Obrazek

Obrazek

oczywiście pytanie " jak pan tym umie jeździć " "czekaj pan trzeba deski ,bo zawiśniesz" muszą być :twisted: wjechać wjechałem z problemami ,ale z wyjazdem to już jakies 5 min. trwało :mrgreen:

mam jutro przyjsc po wydruk ,bo farba sie im skończyła , a święta były i nie doszedł tusz.
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

do miesiąca i też tam jadę ustawiać zbieżność... :wink:
FaTuM pisze:poszedłem do Biedronki
Ja myślałem, że Ty tylko zakupy robisz w Shining Car :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
wojtas007
Małopiszący

Post autor: wojtas007 »

W Gorzycach czegoś takiego nie widzieli to chcieli pośmigać hahaha przerabiałem takie tematy u siebie. :bmw:
wojtas007
FaTuM

W Gorzycach czegoś takiego nie widzieli to chcieli pośmigać hahaha przerabiałem takie tematy u siebie. :bmw:
dobre :D
Gabrielo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Gabrielo »

Ja też muszem jechać ustawić zbieshność w mojej, więc pojadę do Radlina, bo sprawdzone :mrgreen: Gdybyś umial mi na PW napisać namiary, to bylbym Ci pivo wdzięczny :mrgreen:
Awatar użytkownika
gamek2
Maniak forumowy

Post autor: gamek2 »

fatum ja cie prosze nie porownoj takiego serwisu do tego w gorzycach :roll: tu wiesz za co placisz i wiesz mi niema co oszczedzac w tym przypadku :wink:
Rafael
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rafael »

Fatum-czy Ty aby nie potrzebowales/potrzebujesz plastra miodu w zderzak??
FaTuM

gabrielo poleciało :D 3 osoba juz pyta hehe

gamek 10 zł taniej niz w gorzycach u "kolegi" a i tak tam jechalem poprawic wiec kicha 100 z paliwem .... chodz zbierznosc robił w servisie boscha ale i tak tam dali ciała

Rafael no wloty juz mam a hmm jak masz dobra cene za plaster to biore :D
Zablokowany